oprava betonové jímky

Reklama
HJ Honza JC @honza.jc před 7 roky01.06.2017 12:38:00
oprava betonové jímky

Zdravím. Prosím o radu s opravou betonové žumpy. Situace je taková , že máme u domu betonovou jímku z Ekomontu. Ta sice neprosakuje, nicméně nechal jsem ji uvnitř už z výroby přepažit betonovou přepážkou na dvě stejné poloviny. Jednu polovinu jsme chtěli využívat na domovní odpad a do druhé poloviny s přepadem do vsaku jsem chtěl svést dešťovou kanalizaci, abych mohl využívat dešťovku k zálivce zahrady. Bohužel přepážka netěsní, hladina v obou polovinách jímky stoupá jako u spojených nádob, takže jsem musel dešťovou přemostit napřímo do vsaku (dešťovku s fekáliemi si po zahradě lít nechci) a jímku lze teď využívat pouze na domovní odpad.

Když nám jímku vyváží, tak když se vycucne jedna půlka žumpy, jde pěkně vidět, kde to netěsní a kudy to protéká z jedné půlky do druhé - je to samozřejmě po obvodu přepážky, tam kde přiléhá ke dnu a bokům jímky.

Můžete mi doporučit nějaký ekonomický způsob opravy svépomocí? Napadá mně zamazat betonovým potěrem místa, kde přepážka přiléhá ke dnu a bokům žumpy a pak to natřít nějakým hydroizolačním nátěrem? Máte doporučení na nějaký konkrétní nátěr, který odolá agresivnímu prostředí (fekálie)?

Moc děkuji za případnou pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.