Vzlínající vlchkost

Rubriky:

Reklama
Vzlínající vlchkost

Dobrý den,mám po otci starší domek v řadové zástavbě.Při rekonstrukci interiéru jsem musel vnitřní omítky do 1 metru osekat a znovu nahodit k vůli vlhkosti.Na jaře jsem zjistil že obvodové zdivo je z nepálené hlíny o šířce cca 60cm.Takto byl dům vyzděn od země po střechu.Vysekal jsem tedy z venčí 1mx30cm což už by měla být šířka nosné zdi a celou severní stranu po délce 17m jsem takto přezdil z plných pálených cihel.Při tom jsem zjistil že dům nemá ani základy,byla tam pouze jedna řada cihel která kdysi dělala rovinu na kterou se už z vepřovic zdilo.Omítka po dvou letech je bez prasklin tak že dům sedí a již se nehýbe.Chtěl bych vědět jestli bude možně podél zdi vyhrabat kousek po kousku příkop a dát tam tedy alespoň nopovou folii abych zamezil neustálému vlhnutí.z jaké hloubky je zdivo schopné nasávat vlhkost?Bude stačit zavést nopovou fólii 50cm pod úroveň terénu?Děkuji za radu.Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.