Nádrž na dešťovou vodu - varianta a umístění

Reklama
LM Lukáš Maťa @lukas.mata před 7 roky11.06.2017 19:14:00
Nádrž na dešťovou vodu - varianta a umístění

Ahoj. Potřeboval bych se zeptat, jestli jste někdo neřešil zděnou variantu nádrže na dešťovou vodu.
Budu mít stavbu 150 m2 s tím že bude mít spodní patro částečně zapuštěné do svahu, který má asi 3° .
Dle rad by mělo být nejlepší umístění nádrže na dešťovou vodu na sever. Což v mém případě vychází do mírného svahu nad dům. Mám trochu obavy a nevím jak moc ji v tomto případě zapustit do země aby při případném průsaku v budoucnu nedošlo k podemletí a nebo narušení základů pod domem.
Ano můžu ji dát i pod dům pod svah do 6 m uličního odstupu domu, ale tam jsem slyšel, že když je to na jižní straně , že dochází k mnohem většímu zahřívání pod zemí a následnému kazení vody.

Pak bych se rád ještě zeptal, jako uvelikost zvolit. Kdybych ji chtěl používat i na splachování i na zálevání zahrady, tak právě mně připadá, že nějaké plastové nepřichází do úvahy kvůli malé velikosti. Chtělo by to udělat zděnou kolem 20 - 30 m3 aby to mělo nějaký smysl a hned jsem to nevyčerpal. Jsem navíc v oblasti jižní moravy kde zase tak neprší aby se mně ta malá plastová stíhala doplnit. A kupovat dvě atd je nesmysl jsou předražené.

Rád bych na to slyšel ještě další názory a ideálně i kdo to přímo sám na pozemku dělal a jaké varianty.

Ještě mě napadla varianta udělat ty nádrže dvě jednu pod dům menší která by byla jen jako užitková pro dům a druhou nahoru nad dům pro zalévání zahrady a obě třeba udělat 10 a 12 m3 a vzít nějaké ty prefabrikované betonové hotové..... akorát jsem se dočetl, že beton má problém s vodou, že je hodně nasákavý a že případná hydroizolace by se musela opakovat po nějaké době . Tak nevím ... např. http://www.nejlevnejsi-jimky.cz/

Možná ještě nějaký tip na vodárnu pak dovnitř, která by dokázala i automaticky přepnout vstup na klasickou vodu z řádu , kdyby došla voda v nádrži ?

A Voda používána jen na splachování, může i pračka a pak zalévání zahrady.

Díky za tipy a rady

PS : Plastové co jsem našel tak se dělají tak do 18 - 20 m3 což by mohlo stačit ... ale nevím jak je to s kvalitou aby nepraskla

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.