Max průtok TUV

Reklama
Max průtok TUV

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat profesionálů, jestli mi ze své praxe dokáží dát odpověď (nejsem z oboru).

Mám v bytě nový plynový kondenzační kombinovaný kotel Junkers ZWB 24-1 DE (24 kW, průtokový, bez zásobníku). Když pustím např. ve vaně teplnou vodu naplno (standardní baterie), tak kotel nezvládá průtokově vodu ohřát na víc než cca 35 °C. Pokud průtok snížím, dokážu se dostat na požadovanou teplotu cca 50 °C.

Vyřešil jsem to zaškrcením přívodu vody do kotle (takže nejde pustit naplno), ale současný průtok není moc dostatečný a naplnit vanu trvá dlouho.

Přestože zde asi nejsem schopen uvést žádné techničtější detaily zapojení, můžete mi říct, jestli je toto chování normální? Skutečně to 24 kW kotel nezvládne?

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.