Temperování chalupy přímotopy - technické blokování při VT

Reklama
Michal Štěpán @michal.stepan813 před 7 roky12.07.2017 13:35:00
Temperování chalupy přímotopy - technické blokování při VT

Dobrý den, mám dotaz ohledně topení na chalupě. Jedná se o nezateplený dvoupodlažní RD zast. plocha 80 m2. V současnosti topím ve Viadrus U26, jako palivo je černé uhlí. Koncem roku se však budu stěhovat s rodinou jinam a dům bude sloužit jako víkendová chalupa. Do dvou let od odstěhování chci kotel předělat na automat, nejdříve mě však čekají nové rozvody vody a odpadů, možná dojde řada i na elektřinu ačkoliv měděné kabely jsou celkem v pořádku. Nicméně než tuto rekonstrukci provedu, potřebuji asi 2 zimy dům nějak temperovat po dobu mé nepřítomnosti. Napadly mě přímotopy.

Jak zajistím technické blokování těchto přímotopů po dobu platnosti VT?
Existuje nějaká možnost to blokovat bezdrátovými zásuvkami? Zkrátka aby něco při sepnutí VT dalo impuls všem zásuvkám s přímotopy a ty se vypnuly. Jak říkám, jde o dočasné řešení, proto se mi nechce tahat nové zásuvky fungující jen na NT. Pokud nic takového nejde udělat, zvolím asi plastové lišty.

Jsem laik, moc tomu nerozumím. Vím že existují zásuvky ovládané Wi-Fi, Bluetooth a infra ovladačemi. Možná je můj dotaz úplně hloupý a tak se tedy předem omlouvám.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.