Schéma zapojení TV/SAT jaké prvky použít?

Reklama
TC Tomáš Czar @tomas.czar před 7 roky15.07.2017 12:04:00
Schéma zapojení TV/SAT jaké prvky použít?

Provádím kompletní rekonstrukci a řeším rozvody pro SAT/TV a radio po bytě. Na střechu dám vlastní DVB-T anténu, ke které později přidám také satelit. Nechci nic podcenit, jelikož jakákoli další manipulace s kabely bude ztížená, ne-li vyloučená. Měl bych několik otázek:

1.) ze střechy povedou do sklepa 2 kaox kabely jeden na SAT, druhý na TV zapojený do DVB-T antény - radio signál pojede také z této antény? Více kabelů nebude třeba ze střechy tahat dolů?

2.) kabely z antény/SAT svedu do "hnízda", ze kterého natahám přívody do jednotlivých místností - co jsem četl na internetu, tak k rozdělení signálu jsou jedny z nejlepších rozdělovače Hirschmann, že?

3.) pro SAT signál můžu použít klasický koax kabel, že?

4.) na youtube jsem našel krabici pro koncové připojení - https://www.youtube.com/watch?v=Sj8WYksX… v mém případě do ní povedu jak kabel pro SAT, tak kabel pro TV signál, že? Radio půjde tedy taky?

Budu rád za jakékoli tipy či doporučení, na co si dát pozor a na co myslet dopředu :-) Díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.