zápach z odpadudobrý den, již delší dobu zde pročítám diskuse ohledně téma : zápach z odpadu. Vloni jsme dělali rekonstrukci RD, mimo jiné i nové odpady. Instalatérská firma mi vybudovala kompletně nový systém odpadů a odpadní systém zakončila vytažením tzv.odvětrání" na fasádu domu pod střechu. RD je dvoupodlažní, v každém podlaží wc a sprcha. Vše funguje, voda ze sifonu nemizí ale jednou za čas, mi nevoní sprchový kout 1NP. Při řešení mi firma sdělila, že ve sprše je použit, snad to řeknu dobře, nízkopodlahový sifon a tudíž se z něj může voda ztrácet a proto dochází k zápachu. Na rovinu to se mi nelíbí, sprcha je používána pravidelně, takže není důvod dle mne k vysychání toho sifonu. Takže jsem pátrala dále a zjistila, že odvětrání, vyvedené na fasádu domu je zakončeno hrdlovou zátkou. Podle informací, co jsem zde zjistila, by toto odvětrání mělo být otevřené a nebo aspoň s přivzdušňovacím ventilem. Pochopila jsem problém dobře, můžete mi to prosím objasnit? A nebo je to jinak - jak tedy? Předem děkuji.