Izolace balkonu - skladba materiálůDobrý den,
rekonstruujeme balkon a budeme zateplovat po celé ploše. Nyní jde o betonovou desku ( pod ní je jídelna v přízemí ), na ní izolace z ipy a betonový potěr. Z betonového potěru jsem odsekal dlažbu a už ji na balkonu nechci nikdy vidět... Při dlouhodobých deštích přes balkon i přes izolaci ipou stejně mírně zateče - proto chci finální povrch řešit pochozí hydroizolační folií Fatranyl 814. Bylo mně řečeno "nalep extrudovaný polystyren a na to rovnou folii + potom dlažba s pokládkou na terče bez lepení". Mně osobně se to moc nezdá bez roznášecí vrstvy mezi polystyrenem a folií. Vidím to na polystyren, na polystyren pak Cetris desky po celé ploše a až potom folie. Bude to takto vhodné? Představa je nalepit 6 cm XPS a na něj 16 mm Cetris desky s polodrážkou, pak folie. Mohu to takto udělat? Jestli ano, pak ještě hlavní dotaz - Cetris desky k polystytrenu lepit celoplošně nebo ne? Nebo jen místy prokotvit do polystyrenu případně až do balkonové desky? Všude na netu jsem našel roznášecí vrstvu jako plovoucí, ale vždy se jednalo o vnitřní podlahy, na balkonu se mně to nepozdává z důvodu spádu atd... Rozměr balkonu je 5x3 metry, Cetris desky bych nejraději nalepil celoplošně s dilatační spárou u stěny domu. Balkon není příliš využívaný, v létě párkrát pověšení prádla...
Tak, teď mně to, prosím, potvrďte nebo zkritizujte :-)
p.s. schodek u balkonových dveří je 13 cm, tlustší XPS tedy dávat asi nebudu, abych měl do budoucna rezervu dát případně tu dlažbu na terče...