Jakou fólii na plochou střechu?

Rubriky:

Reklama
FN Filip Novák @filip.novak526 před 6 roky16.08.2017 13:30:00
Jakou fólii na plochou střechu?

Dobrý den,
plánuji dům s plochou střechou a jako krytinu tedy musím zvolit nějakou hydroizolační fólii. Rád bych dešťovou vodu využíval na zálivku na zahradě a tím pádem nechci použít fólii měkčenou migrujícími změkčovadly. Bohužel existují mraky další typů fólií a jako laik nemám šanci se v nich vyznat.
Zdá se, že ideální jsou fólie na bázi PVC/EVA i díky příznivé ceně a dlouhé životnosti. PVC byť bez změkčovadel je mi tak nějak proti srsti. Ekologický materiál to moc není. Dalším materiálem, který by měl mít velmi dlouho trvanlivost je PIB, který je ekologičtější a pravděpodobně o dost dražší. Dočetl jsem se, že má dlouho životnost, dobře se s ním pracuje, mohou přijít do styku s pitnou vodou,... Taky s nimi dost firem precuje. No a poslední co jsem našel byly folie EPDM, které by měly mít ještě lepší vlastnosti než PIB. Nevím, zda se v praxu používají další materiály - PO, POCB, ECB, EPM, CSPE,... Vyznáte se v této problematice někdo?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.