Dešťová voda zkušenosti a výpočet na zalévání

Reklama
MM Marek Mindl @marek.mindl před 6 roky03.09.2017 21:04:00
Dešťová voda zkušenosti a výpočet na zalévání

Dobrý den, chtěl bych se podělit o zkušenosti s využíváním dešťové vody na splachování WC a praní v pračce. V letošním roce jsme dostavěli pasivní dřevostavbu na Vysočině a součástí domu je i komplexní využití dešťové vody. V době, kdy jsme technologie kupovali a instalovali, ještě nebyly dotační programy ministerstva životního prostředí. Vodu využíváme cca 4 měsíce, jsme 4 členná rodina. prozatím jen na splachování 2 WC a praní, v budoucnu, až dokončíme zahradu i na zavlažování. Prozatím máme spotřebu dešťové vody cca 1m3 týdně. u nás ve vsi stojí voda 18,- Kč m3, takže finanční návratnost je v nedohlednu, o dodatečné dotace žádat nehodláme a asi to ani nelze. Přesto jsem z funkce systému nadšený a jsem rád že ho máme. Už teď šetříme cca 60 m3 pitné vody ročně a po zahájení zalévání to bude násobně více. A to je správné. Rád se podělím o případné zkušenosti. Rovněž bych chtěl vznést jeden dotaz a doufám že mi na něj někdo odpoví. Můj soused teď uvažuje o využití dotačního programu, protože ho náš systém zaujal. Zkoušeli jsme vše spočítat a narazili jsme na problém ve vzorci pro výpočet nádrže. Vzorec kalkuluje se spotřebou 70l dešťové vody na osobu a den, nikde jsem ale nenašel nějaké číslo, ze kterého se počítá v dotačním programu spotřeba vody na zalévání. Kolik litrů na m2 a rok? Vycházím-li ze směrných čísel z normy z roku 2001, je zde psáno 18m3 na 100 m2 a rok. Pak mi ale nesedí kalkulačka pro výpočet v dotačním programu. Dokáže mi prosím někdo odpovědět? Děkuji Mindl

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.