RD Rozvod tepla od kamen

Reklama
Marek Šilhavík @marek.silhavik před 6 roky04.09.2017 20:07:00
RD Rozvod tepla od kamen

Dobrý den, rád bych poprosil o odborný názor.
Rád bych na rodinném domě pomohl plynovému kotli pomocí kamen na dřevo. S ženou pracujeme více - méně z domu, tj. můžeme si dovolit topit téměř celé dny jen těmi kamny (přikládat). Se dřevem také není problém.

Kamna chci umístit do 2.NP, do haly, viz obrázek. Kromě haly bych ale teplo rád využil i v ostatních místnostech. Zejména pokoje 1 (kuchyně s jídelnou), 2 (obývací pokoj) a 7 (ložnice). Jen podotýkám, že schodišťový prosto bude uzavřený a 5 je koupelna.

Poradíte co nejefektivnější a ekonomicky přijatelný způsob přenosu tepla. Bojím se, aby v hale nebylo 30°C a v ostatních pokojích 18°C. Pomohly by např. větrací mřížky nade dveřmi?

Také bych byl rád za nějaké typy na kamna. Zatím jsem vybral https://www.eshop-simecek.cz/p/true-nort… ale přeci jen bych raději i něco levnějšího.

Do budoucna (výhledově 3 roky) chceme bydlení řešit v 1. NP a tam stavět krb, proto do kamen teď nechci příliš investovat.

Dům je starší, obvod duté cihly 45 cm, vnitřní příčky z cihel plných.

Děkuji za každý tip.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.