Vyhledávání
Naše další weby
Instalovali jsme v 5/2015 TČ Zubadan Inverter PUHZ-SHW112YHA (11 kW) v RD ze 60.let s TZ spočtenou na 10,3 kW. Instalovala fa Alltech, zprovoznila fa M-tech. Po počátečních chybách od Alltechu bylo vše zdánlivě v pořádku. Až do 1/2017 a mrazů přes - 15°C. Venkovní jednotka (2 ventilátory nad sebou) téměř úplně zamrzla a proto začal topil el.kotel (patrony ve výměníku). Naštěstí jsme byli přítomni a mnoha kýbli s teplou vodou do noci jsem odmrazil cca 3 cm ledu na více než 75% povrchu. Přivolaný servis konstatoval, že žádná závada není ... prý několik TČ v mrazech se chovalo stejně a prý snad je nesprávné umístění na "větrném místě"... Pro korespodenci s M-tech technik nastavil kratší dobu pro kontrolu namrzání v SW a doporučil zástěnu u venkovní jednotky.
Zkušenosti:
1. M-tech (distributor Mitsubishi) nekontroluje práci svých partnerů ( u nás Alltech) a umožní i řešení nevhodné (zřejmě podle mého názoru)
2. TČ nemá signalizaci pro námrazu, takže se nedovíme závadu, ačkoli jsme pro TČ nechali udělat připojení na net - pro naši kontrolu a hlavně pro servis M-tech
3. Vše jsme řešili přímo s M-tech, Alltech je zřejmě pouze montér. firma bez větších zkušeností s TČ.
Jak Zubadan Inverter funguje jiným? Děkuji
Před 6 lety elektřina za 50000 Kč. Tak za rok 2023 hrůza a za 2024 sebevražda? Tak to se vyplatí.
před 10 měsíci
Dobrý den, na komunikaci s M-techem také nemám zásadních připomínek, ale s All techem nechci více. Děkuji a pošlu…
před 7 roky
Pošlete mi do mailu foto instalace. Prvního "Zubíka" jsem namontoval před cca 8 lety ještě jako technik…
před 7 roky
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení