Vyhledávání
Naše další weby
Dobry den,
odsledoval som zvlasne chovanie mojho plynoveho kotla pri ohreve TUV a nezda sa mi to ako normalne chovanie. Kotol je Protherm Lev 28 KKO v.18, ma cca 8 rokov.
Pri ohreve TUV sa najprv zapne cerpadlo cca 30 sekund a nasledne sa zapali plamen ( ikona plamena svieti) a po cca 10 sekundach kotol chce zvysit vykon ale v tom momente plamen zhasne a pocujem len take "vyfuknutie", chvilu na to sa zase zapne plamen, hori cca 10 sekund a kotol ide zvysit vykon a opat zhasnutie/vyfuknutie atd... Toto sa opakuje 3-4 krat a az nasledne plamen pri zvyseni vykonu kotla nezhasne a kotol predpokladam zohrieva maximalnym vykonom zasobnik vody (TUV) az kym nieje zohriata na pozadovanu teplotu 42C. Skusal som ako funguje ohrievanie VV (do radiatorov) a tam mi to ide hned na prvy krat, po zvyseni vykonu kotla si zacne modulovat vykon a ohrieva na 55C (ktoru mam nastavenu).
Nedavno som tu mal servisaka ktory tvrdil ze je to "normalne"blby Protherm algoritmus pre tento typ kotla a ze ked mi to vadi treba vymenit riadiacu dosku.
Uprimne neviem ako fungoval kotol od zaciatku (kupa domu+kotol tri roky dozadu) nikdy som to neriesil, zatial ziadny problem nebol, servisak chodi kazdy rok na servisnu prehliadku.
Nestretol sa niekto s obdobnym chovanim?
Ověřeno, že porucha je způsobena vadnými kondenzátory na základové desce! Každý elektrolytický kondenzátor má…
před 11 měsíci
Parada tadle informace se bude hodit. Prece jen bude trpet postupne asi kazdy tento kotel :)
před 7 roky
takze ak by to niekoho zaujmalo, tak ten problem je uz vyrieseny. Problem bol s napajanim ventilatora (stabilizacia…
před 7 roky
15 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení