zateplení půdy

Rubriky:

Reklama
Jakub Červenka @jakub.cervenka před 6 roky23.09.2017 13:27:00
zateplení půdy

Dobrý den,
chtěl bych se dotázat na možnosti realizace zateplení stropu pod nezateplenou půdou. Momentálně nám každý rok prochladávají pokoje, nad kterými jsou nevytápěné půdní prostory. Nad zbytkem bytu je garsonka a s teplotou problém není. Po provedení sondy na půdě jsem došel k závěru, že se jedná o zásyp, který leží na cihlovém lůžku to vše je zalito cca 30 mm cementového potěru. Ve stropu tak již pravděpodobně nebudou vzduchovémezery. Jedná se o starou budovu a další skladbu jsem nerozklíčoval. Byt jsme koupili již zrekonstruovaný a v pokojích jsou provedeny podhledy ze sadrokartonu cca 15-20cm pod úrovní původního stropu. Parozábrana neexistuje. Výška v místnosti je momentálně 275cm. Pokoje bych chtěl zateplit, ale nejsem si jistý provedením. napadají me následující varianty:
1. zateplit podhledy
a) foukanou izolací firmou (nutné nadělat díry do podhledů, ve stropě není žádná fólie) Nejsem si jistý proveditelností. Nutno rozebrat celý strop?
b) Nalepit polystyrenové desky zespodu? Parozábrana?
2. položit na cementový potěr polystyrenové desky. Ve dvou místech nad podlahou prochází vazníky (cca 7 cm nad podlahou) zde bych mezeru vyplnil vatou a polystyren doskládal na hrany trámů. Je nutné pod tuto izolaci, použít nějakou fólii v případě, že by byla vrstva dostatečná?Co se týče výšky jsem schopen to zvednouto nějakých 20 cm (mimo místa s vazníky). Na polystyren jsem chtělo položit OSB desky v jedné vrstvě tak, aby byla půda pochozí (spíše se nepoužívá).

Moc vám děkuji za odpovědi a reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.