OSAZENI HS PORTALU - MOZNA KONDENACE - PURENIT

Rubriky:

Reklama
MS Michal Stehlik @michal.stehlik před 6 roky28.09.2017 12:07:00
OSAZENI HS PORTALU - MOZNA KONDENACE - PURENIT

Dobry den,

chtel bych vas pozadat o radu.
Mame hlinikovy HS portal www.schueco.com/web2/cz/architekti/vyrob…

Portal ma ram siroky 16cm, uprostred je preruseni tepelneho mostu. Skladba ramu je tedy cca. 6,4cm hlinik, 3,2cm preruseni tepelneho mostu, 6,4cm hlinik (viz. rez v priloze).

Portal je ulozeny na 2 purenitovych deskach. Desky jsou vzdy pod hlinikovou casti. Obe desky maji tloustku 4cm. Jsou osazeny k hrane preruseni tepelneho mostu, tedy je mezi nima vzduchova mezera presne 3,2cm. Portal je predsazeny ven o cca. 9cm. Tzn. 7cm ramu je ve “spalete”, zbytek trci ven (predel tepelneho mostu + druhy hlinikovy profil).

Tedy jedna purenitova deska stoji cca. na hrane zakladove desky (temer zalicovana s obvodovym zdivem - Porotherm Profi, 30cm), pak je vzduchova mezera (uz vne domu) a druha purenitova deska (osazena na L konzolich).

My jsme schopni zateplit Purenit z boku, zespoda, zepredu, ale tak jako tak, nam tam zustane ta 3,2 cm vzduchova mezera vne domu, mezi purenity.

Dozor se boji, ze uvnitr domu bude cca. 21ºC, venku bude v zime treba -10ºC. My sice eliminujeme veskery chlad zespodu, z boku a zepredu extrudovanym polystyrenem na soklu, nicmene rosny bod by mohl vzniknout ve vzduchove mezere mezi purenity, kde se potka teply vzduch ze vnitr budovy (vyhrivane podlahovym vytapenim) a studeny vzduch prochazejici skrz predel tepelneho mostu, ktery neni ulozen v izolantu (ale sedi na vzduchove mezere mezi deskami purenitu), tedy zacala by se tam v zime srazet voda, ktera se nema kam vyparit (vnejsi purenit bude pretazen zpetnym spojem hydroizolace?

Ja jsem na netu nasel, ze se pod to dava vetsinou sendwich - purenit, xps, purenit, coz problem resi, to se u nas bohuzel nestalo a xps uz tam nenatlacim (slo by spodem, ale tim ze prvni purenitova deska je lehce uvnitr domu, vznikla mezera je jen cca. 2,5cm).

Stavebni firma by to vypenila montazni penou, dozor se boji, ze kdyz se tam bude delat rosny bod a kondenzovat voda, bude to s penou jeste horsi, neb pur pena absorbuje vlhkost (jeste jsem teda nasel tohle: eshop.honter.cz/admin/files/ModuleItem/35-40-froth-pak-low.pdf). Oknar by to nechal jak to je, tedy s mezerou.

Co tedy s tim? Vypenit, nebo nechat. Dozor rika, kdyz to nechame a bude to zlobit, pristi rok se to muze otevrit a vypenit.
Ja si ale pak rikam, ze kdyz to bude delat problem se vzduchovou mezerou, tedy bude se srazet voda, pak to bude delat problem i kdyz se to dodatecne dopeni, tedy bude to stat penize na vic, ale defacto problem nevyresim…

Moc Vam dekuji,
Michal Stehlik

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.