Pruměry trubek k rozdělovačům podl.topení

Pruměry trubek k rozdělovačům podl.topení

Dobrý den
Prosím o odbornou radu. Mám novostavbu RD, kde bude rešeno vytápění tepelným čerpadlem a v celém domě podlahové teplovodní topení. Dům je patrový a budou v něm dva rozdělovače podl.vytápění, kde každý bude mít devět smyček ( cca 150m2 vytápěné plochy). Jaký použít průměr měděné trubky rozvodu topné vody od tep.čerpadla k prvnímu rozdělovači, před kterým bude mít trubka odbočku k druhému rozdělovači do patra. Topenář, který topení realizuje dělá tento rozvod celý v průměru 22mm a říká, že tento průměr plně postačuje. Druhý se kterým jsem se náhodou o tomto bavil a díky tomu na toto téma narazil zasé říká, že by rozvod k rozdělovačům měl být v pruměru trubek 28mm. Tak nevím, jestli to mám nechat předělat, aby s tím pak nebyl problém.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.