izolace domu ,zarostlý odvod okapu

Reklama
KH Karel Hlobil @karel.hlobil před 6 roky07.10.2017 20:06:00
izolace domu ,zarostlý odvod okapu

Dobrý den,
začal jsem vykopavat staré betonové trubky ,které sloužily jako odvod okapu a jsou úplně zarostlé, dam místo nich plast,ale už bych ho asi netahl podél domu,ale jen odtáhl na spodní zahradu a tam vykopal vsak.
Máte někdo zkušenosti?
Zadruhé když už jsem odkopal půlku zdi domu až skoro pod základ,říkám si jestli zeď neodkryt celou a nedat tam tu černou fólií proti vodě.
Má cenu jen samotná folie????
Poslední otázka je ta,jestli vracet k domu zase tolik hliny.Dům má čedičový sklep a zemina cca do 1 m sklepa,řekl bych,že dříve byla níže a zvedla se poté co tam měla babička 60 let skalku a hlína tam samovolně vznikala.
Stojím před otázkou,když bude dům o cca 20 cm míň zasypán tak bude lépe dýchat,ale asi zase lépe promrzat????
Dum stojí v mírném svahu a zeď o které mluvím je vlastně co nejníže, tudíž by měla voda mít snahu odtékat dále od domu z kopce a né se hromadit u domu.
Asi to tak i je,jelikož když jsem dnes kopal tak hlína byla krásně sucha a úplně Prášila a to včera a predevcirem pršelo.
Otec má strach,aby dům díky folii nevysch moc a vlastně mu to po 100 letech co je sklep metr v zemi neuskodilo a nezacal pracovat.
Předem všem moc dekuji Hlobil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.