Rekonstrukce podlahy v přízemí - nepodsklepeno (nová prkenná podlaha)

Reklama
PD pavel dole @pavel.dole před 6 roky07.10.2017 21:04:00
Rekonstrukce podlahy v přízemí - nepodsklepeno (nová prkenná podlaha)

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně podlahy v jedné místnosti v přizemí (obývák), ikdyž ty nejsprávnější postupy bohužel nemohu aplikovat z důvodu nedostatku prostoru na výšku (již hotové dveře a podlahy okolních místností). Jedná se o starý dům s kamenocihelnými zdmi, relativně suchý, nikde žádné mapy nebo známky vhkosti.

Současná skladba odspoda:
hlína - podkl. beton cca 8cm - ipa

a dál mám v plánu:
mirelon 5mm (??),
dřevěný rošt 5cm vyplněný podlahovou minerální vatou, s dilatací u stěn,
nějaká folie nebo tenký mirelon (??),
podlahovky - prkna 25mm, s pero drážkou a dilatací u stěn,

Co mě zajímá jsou ty dva body s otazníky:
- dospodu ten silnější mirelon, jen jako taková vyrovnávací vrstva drobounkých nerovností, zároveň aby celý rošt seděl jakoby v "měkkém". (ikdyž vím, že mirelon se celkem zmáčkne, ale v celé té ploše by se to mohlo roznést) - dává to smysl?
- pak mezi rošt a prkna "něco" - to mi říkal známý, prej aby vata co bude v roštu neprášila skrz podlahu (ikdyž nevím jak, když podlahovky mají perodrážku) a pak i prý jako ochrana té izolační vaty před vlhkostí v případě třeba vylití vody na podlahu nebo vytírání podlahy, apod. no tak nevím. osobně jsem měl v plánu ty prkna dát rovnou na rošt vyplněný vatou, aby to jakoby celé "dýchalo". dává smysl, nebo nedává? :-))

Popřípadě, jaké jiné materiály by se daly použít obdobným způsobem?

Moc děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.