Beton deska kolem bazénu a dlažba, síla lože?

Reklama
MS Martin Srbecký @martin.srbecky před 6 roky12.10.2017 00:01:00
Beton deska kolem bazénu a dlažba, síla lože?

Zdravím,

zvažuji kolem bazénu položit betonovou dlažbu 40x40cm, síla 36mm na flexi lepidlo. Bylo mi doporučeno, že na betonovou desku. Betonovou desku dále pak také kvůli budoucí montáži pojízdného zastřešení bazénu. Bazén je betonový obdélník (ztr.bednění tl.30cm, armované,vnitřek folie). Celý obvod bazénu je obsypán na šířku 50cm drceným kamenivem 11-22 na celou výšku bazénu. Pod bazénem dren pro odvod mimo.

Nyní tedy zvažuji provést tu beton.desku. Jde mi o podkladní vrstvy. Rostlý a přesto ještě důkladně hutněný terén je jílovitý. Při deštích sledovaný a různě prokopané cestičky pro odvod vody do drenu směrem pryč. Takže se na samotné jílové ploše moc voda nedrží. Deska má být v šíři 1m kolem bazénu s tím, že na kratší straně bazénu nebude v šíři 1m,ale cca 3m, tedy na posezení. Na zbylých 3 stranách bazénu jen šíře 1m pro dlažbu a kolejnice od pojezdu zastřešení.

Desku jsem uvažoval 10cm beton s KARI 100x100x8. A pod desku 8-10cm kameniva 11-22. Díky terénu jsou místa, které mi nedovolí více než 8cm štěrku. Není to všude, kde to půjde dám třeba 10-13cm štěrku. Nejde mi o šetření štěrkem, ale o již těžší (v současné době) dokopání plošně terénu.

Není 8cm málo? Dá se říct že těch 50cm od bazénu kde je zásyp kamenivem je v podstatě mraky, ale těch zbylých 50cm (celkově chci desku 1m širokou podél bazénu) bude ležet již na rostlém terénu, který mi dovolí (aniž bych teď velkoplošně odpovával třeba 10cm zeminy) dát tak 8cm štěrku určitě, spíše 10cm a někde 12cm.

Na tuto desku pak flexi lepidlem lepit tu bet.dlažbu 40x40cm..

Samozřejmě se bojím praskání desky vlivem třeba jejího zvedání v zimě atd. Ale nyní to dokopávat je již trošku problematické (zhrnout již rozhrnutý štěrk, už nezajede stroj, tedy ručně, atd).

Myslíte tedy, že je těch 8cm opravdu k ničemu a že problém jsou skoro jisté?

Nejraději bych tam dal jen "zámkovku" do stěrku a finito.. tím by mohlo být více podkladu (12 štěrk+3posyp+4cm zámkovka), ale to se nám k bazénu moc nehodí...

Tak nevím.. budu rád za rady, tipy..

Moc díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.