Chybějící soklová zakládací lišta

Rubriky:

Chybějící soklová zakládací lišta

Dobrý den,
koupil jsem novostavbu u které původní majitel nepoužil při zateplování soklovou zakládací lištu.

Dům je z 30 cm Ytongu, zateplen 15 cm EPS a na soklu 10 cm XPS.

Jelikož mám problémy s hlodavci, kteří se mi nejspíš pod izolací prokousávají až do střechy, tak bych jim chtěl nějak zabránit ve vstupu do izolace.

Napadly mě cca tři způsoby:

1) nechat si z hliníkového plechu vyříznout pásy ve tvaru L (15 cm + 1 cm), které bych vložil mezi EPS a XPS. Tyto pásy by sloužily jao zábrana myším, aby se prokousaly od soklu do zateplení a zároveň díky centimetrovému zahnutí na konci i jako okapnička.

2) Použít plechy na stejném principu, ale dát je pod spodek XPS na soklu a kratší 5 cm pásy pod EPS k ochraně odskoku fasády od soklu.

3) Vyříznout část EPS po obvodu domu, připevnit originální zakládací lišty a pak zpět EPS.

U variant 1) a 3) bych ochránil spodek XPS na soklu betonovou vrstvou cca 10 cm.

Mně osobně přijde nejlepší varianta 2, jelikož mi přijde nejelegantnější a nejlehčí. Zároveň si nebudu zavádět tepelný most do fasády. Jen nevím, čím nejléoe takové hliníkové pásy přilepit k EPS/XPS/fasádnímu lepidlu?

Nebo jak jinak situaci řešit?

Děkuji za rady, tipy a nápady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.