Připojení zdroje LED

Reklama
PH Petr Hošek @petr.hosek763 před 6 roky25.10.2017 16:10:00
Připojení zdroje LED

Dobrý den,

rád bych se jen ujistil, že ve svém problému nebo spíše údivu nejsem sám. Připojoval jsem teď několik LED světel a není mi jasné, jak si výrobci zdrojů představují reálné připojení svých produktů. Většina zdrojů jsou spotřebiče třídy ochrany II, tedy s dvojitou izolací, což se týká i provedení přívodu. Svorkovnice je tedy většinou překrytá ještě krytkou, která tvoří onu druhou izolaci. Aby nebyla druhá vrstva izolace přerušena, je logicky nutné, aby vnější izolace přívodního kabelu sahala až pod tuto krytku. Jádrem problému ale je, že tam výrobci nechají cca 1x8mm skulinku, kudy se 3x1,5 CYKY ani omylem neprotáhne (ochranný vodič sice připojit nepotřebuji, ale v kabelu je..).

Jaké je prosím opravdu korektní řešení takové situace?

Napadá mě buď vyfrézovat krytku, aby prolezl kabel (není ideální kvůli záruce, plus spotřebič bych asi neměl takto upravovat), případně připojit do zdroje tenký dvoužilový kabel a ten pak někde mimo nasvorkovat na přívodní 3x1,5. Ale pak budu muset řešit, jak doizolovat tyhle venkovní svorky...

Nebo mi něco uniká?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.