Dobrý den,
mám "jednoduchý dotaz" stavíme jednopatrový domeček u Kladna - 136m2 podlahová plocha včetně 22m2 garáže. TZ máme spočítané na 6,2. Už nějakou dobu tu studuju všechny diskuze a stejně se nedokážu definitivně rozhodnout, takže bych Vás chtěl poprosit o radu:
Původní plán vytápění byl krbová vložka s výměníkem + elektrokotel. Momentálně nám většinou stavebních firem je nabízeno spíš TČ vzduch/voda. Já osobně - když už TČ, radši bych země/voda. Ještě jsem koukal i na nějaké varianty s fotovoltaikou, ale to mi přijde pořád ještě vcelku v plenkách. Pokud si naše parametry naházím do kalkulačky tady na tzb-info, vychází mi tam ještě srovnatelně přímotopy (díky velice nízkým pořizovacím nákladům). Děkuji předem za komentáře / myšlenky.
Ještě důležitá informace - krbovou vložku / krbová kamna + komín si pořídíme tak jako tak, kvůli "rodinné" atmosféře. :)
máš takové priority ? taková slivovice - v létě chladí, v zimě hřeje
před 7 roky
Protože mám oboje tak vim,ze ty kabely jsou investice nula.Je supr,když se v září náhle ochladí já si zatopim stiskem…
před 7 roky
Ve skutečnosti ale nějak chladí každý. Protože kdyby nechladili tak tam nemá v noci 27°C ale 30°C. Pokud se podaří…
před 7 roky
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení