Junkrers Novastar ZW23 - vysoký výkon kotle

Rubriky:

Richard Šimek @richard.simek před 7 roky31.10.2017 09:24:00
Junkrers Novastar ZW23 - vysoký výkon kotle

Dobrý den, potřeboval bych poradit.

Máme v bytě starý kotel Junkers, konkrétně typ Novastar ZW23-1KE. Je pravidelně servisovaný, funguje, resp. fungoval dobře, ale teď, na začátku otopné sezóny se mi zdá, že pracuje na příliš vysoký výkon, než jak tomu bylo dřív. Kotel se na povel termostatu zapne, asi 2 minuty jede podle zvuku normálně (alespoň co si pamatujeme, jak to bylo dřív), ale poté najednou začne postupně navyšovat výkon, řekl bych až na maximální možnou úroveň, kterou používal jen v momentě ohřevu vody a to ještě jen na nejvyšší teplotu. A takto pokračuje do vypnutí termostatu, žádná regulace výkonu, podle teploty vracející se vody, což by snad měl umět, nic.

Nevěděl by někdo, čím by to mohlo být způsobeno, a jak to případně vyřešit? Samozřejmě jsem hned volal servisáka, ale ten má čas až 10. listopadu a mám docela strach to jen tak 10 dní nechávat v provozu, ačkoliv topit už potřebujeme. Jednak, jak jsem se díval, se při tom nejvyšším výkonu z jedné strany objevuje plamen přes okraj výměníku, ne moc, že by to hrozilo požárem, ale zdá se mi, že je to cítit, že část spalin nejde do komína. A také ten stálý maximální výkon asi není úplně nejlepší pro životnost kotle a účet za plyn :-(

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.