Termostat a kondenzační plynový kotel

Rubriky:

VD Vojtěch Da @vojtech.da před 7 roky02.11.2017 13:49:00
Termostat a kondenzační plynový kotel

Dobrý den,

začínám z toho být již solidně zmatený, protože každý mi doposud řekl něco jiného. Proto bych se rád poradil i zde, přeci jen je zde docela dost rozumných lidí, kteří jsou znalí.

Mám doma podlahové topení a kondenzační kotel BAXI Luna Duo-tec. Ještě při montáži jsem se ptal, proč ke kotli jako takovému není přidán i termostat a dvěma na sobě nezávislými zdroji mi bylo řečeno, že termostat není potřeba, protože kondenzační kotel funguje na jiném principu než turbo kotel.

A teď nastává problém, který jsem ani po hledání na oficiálních stránkách BAXI nenašel. Jak je to s termostaty na kondenzační kotle? Je termostat vůbec potřeba? Mnohdy jsem se dočetl, že mám spíše na rozvody topení použít spíše termostatické hlavice, kterou budu udržovat potřebnou teplotu.

Díky moc za odpovědi, rady, tipy.

Vojtěch

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.