nerez bojler ?Asi jako kazdy se desim ze bojler co koupim jednoho dne prorezavi a potece a snazim se o to abych tuto chvili co nejvice oddalil. Logicky me napada ze nejvice vydrzi Nerez bojler - ovsem k memu púrekvapenji prakticky na trhu zadne nejsou - jediny bojler co jsem objevil je od Draazic, resp. Nibe je typ, Nibe compact - to jediny nerez bojler s objemem vody 200 litru co se mi zdarilo najit.
Ho a chci se zeptat, vazne nerez bpojler prodlouzi zivotnost ? Nekde jsem se docetůl ze mikroproudy stejnak proderavi i nerez, tudiz ted vaham jestli koupit o dost drazsi bojler pokud tedy stejnak prorezavi za zhruba stejnou dobu jako smalt ? POkud by jeste nekdo vedel o nejakem stacionarnim 200-250 litrovem elektrickem bojleru z nerezu rad uvitam abych mohl zvazit.
Premyslel jsem o akumulacnich nadrzich abych pripadne mohl pozdeji treba pripojit solar, jenze ty akumulacni nadrze s 200 litry TUV to je zalezitost 50.000 a vic korun. Nasel jsem napriklad ACV Smart ME 400 - ovsem s el tyci ton vychazi na 55.000 Kc to nevim uplne jestliu se vyplati. Dalsi aku nadoby jako Mazur ci PAST od Techtranspt to je jeste nakladnejsi a vychazi to kolem 40-50.000 Kc.
MKOje situace js slozitra pac mam twepelne ztraty vypocitane na 4.7 kW - topeni jsem zvolil vodni podlahove s elektrokotlem a samostatnym bojlerem. Uprimne receno ani nevim jestli ma nejaky vyznam v zime vytapet bojler kotlem n ebo jestli i vziome pouzit u bojleru ohrev elektrickou patronou - nazory jsem slysel ruzne nekdo rika ze to nema smysl vytapet kotlem ani nv zime a proste pouzivat na ohrivani TUV elektrickjou patronmu porad - i v zime a proste pouzit elektrokotel pouze na podlahove topeni - moc se v tom tedy nevyznam, co je vlastne lepsi.
Kazdopadne tepelne cerpadlo se mi az tak vzhledem k porizovacim nakladum nevyplati, plyn tu nemam, na tuha paliva taky nelze, tudiz co jineho nez elektrokotel. Napada me jedine usporit ndiky bojleru s moznosti napojeni solaru. MIstnost kde b ude boijler je mala a nesplnuje minimalni rozmer pro umnistneni bojleru s tepelnym cerpadlem, ktere si bere vzduch zevnitr, diry ven z daneho prostoru pres steny take nejde udelat, leda nahoru - tudiz skunecni kolektor by v budoucnosti pripojnit sel, nicmene naklady na akumulacni stanici ktera umzni pripojeni kolektoru kole´m tech 50.000 se mi
zdaji prilis.
Take nevim jak dlouho to vydrzi - o firme ACV jsem nikdy neslysel - nevim jak to je kvalitni. Mazur a Techtranspt pry nejsou spatne ale ta cena kolem 50.000 je vazne hodne .
Rad si vyslechnu nejaka doporuceni,.,