nerez bojler ?

nerez bojler ?

Asi jako kazdy se desim ze bojler co koupim jednoho dne prorezavi a potece a snazim se o to abych tuto chvili co nejvice oddalil. Logicky me napada ze nejvice vydrzi Nerez bojler - ovsem k memu púrekvapenji prakticky na trhu zadne nejsou - jediny bojler co jsem objevil je od Draazic, resp. Nibe je typ, Nibe compact - to jediny nerez bojler s objemem vody 200 litru co se mi zdarilo najit.

Ho a chci se zeptat, vazne nerez bpojler prodlouzi zivotnost ? Nekde jsem se docetůl ze mikroproudy stejnak proderavi i nerez, tudiz ted vaham jestli koupit o dost drazsi bojler pokud tedy stejnak prorezavi za zhruba stejnou dobu jako smalt ? POkud by jeste nekdo vedel o nejakem stacionarnim 200-250 litrovem elektrickem bojleru z nerezu rad uvitam abych mohl zvazit.

Premyslel jsem o akumulacnich nadrzich abych pripadne mohl pozdeji treba pripojit solar, jenze ty akumulacni nadrze s 200 litry TUV to je zalezitost 50.000 a vic korun. Nasel jsem napriklad ACV Smart ME 400 - ovsem s el tyci ton vychazi na 55.000 Kc to nevim uplne jestliu se vyplati. Dalsi aku nadoby jako Mazur ci PAST od Techtranspt to je jeste nakladnejsi a vychazi to kolem 40-50.000 Kc.

MKOje situace js slozitra pac mam twepelne ztraty vypocitane na 4.7 kW - topeni jsem zvolil vodni podlahove s elektrokotlem a samostatnym bojlerem. Uprimne receno ani nevim jestli ma nejaky vyznam v zime vytapet bojler kotlem n ebo jestli i vziome pouzit u bojleru ohrev elektrickou patronou - nazory jsem slysel ruzne nekdo rika ze to nema smysl vytapet kotlem ani nv zime a proste pouzivat na ohrivani TUV elektrickjou patronmu porad - i v zime a proste pouzit elektrokotel pouze na podlahove topeni - moc se v tom tedy nevyznam, co je vlastne lepsi.

Kazdopadne tepelne cerpadlo se mi az tak vzhledem k porizovacim nakladum nevyplati, plyn tu nemam, na tuha paliva taky nelze, tudiz co jineho nez elektrokotel. Napada me jedine usporit ndiky bojleru s moznosti napojeni solaru. MIstnost kde b ude boijler je mala a nesplnuje minimalni rozmer pro umnistneni bojleru s tepelnym cerpadlem, ktere si bere vzduch zevnitr, diry ven z daneho prostoru pres steny take nejde udelat, leda nahoru - tudiz skunecni kolektor by v budoucnosti pripojnit sel, nicmene naklady na akumulacni stanici ktera umzni pripojeni kolektoru kole´m tech 50.000 se mi
zdaji prilis.

Take nevim jak dlouho to vydrzi - o firme ACV jsem nikdy neslysel - nevim jak to je kvalitni. Mazur a Techtranspt pry nejsou spatne ale ta cena kolem 50.000 je vazne hodne .

Rad si vyslechnu nejaka doporuceni,.,

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.