Dobrý den,
máme nově nainstalován a spuštěn Kotel Rojek A25. Teď se odchytávají mouchy. Bohužel naprosto selhal servisní technik a není schopný nám dát nějakou skutečnou radu. Já se chci v tuto chvíli zeptat na situaci, kdy kotel jede v režimu "Dozor". Jestli to správně chápu, jde o režim, kdy si kotel vlastně jen udržuje žhavý a čas od času otestuje teplotu vody v trubkách a podle toho buď přitopí nebo zůstane i nadále v režimu udržování. V tento moment se mi hromadí spaliny v okolí hořáku. Neprohořívá do náspyky a zdá se, že všechno funguje. Je to normální stav? Nebo mám problém s komínem či nastavením kotle?
Děkuji za odpověď,
Katka Kneiblová
Děkuji za bod 1, myslel jsem si, že lepší bude když bude kotel častěji v režimu útlumu. K bodu 3, špatně jsem se…
před 7 roky
1) rozumím - nastavení pro min. a max. výkon by Vám měl sdělit technik nebo výrobce. Nicméně i v režimu "bez…
před 7 roky
Jen abych upřesnil proč zde sháním radu s nastavením. Kotel v nastavení s PID nepracoval uplně dle mých představ,…
před 7 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení