Bezdratove propojeni dvou schodistovych okruhu

Reklama
MM MaraOu MaraOu @maraou.maraou před 6 roky13.11.2017 17:52:00
Bezdratove propojeni dvou schodistovych okruhu

Dobry den,
Prosim o radu v nasledujicim problemu. Opravil jsem dum stojici na dvore starsiho domu a potreboval bych vyresit osvetleni dvora tak, aby se dalo bezpecne ovladat z obou domu, respektive z kterehokoli vypinace po ceste.

V soucasnosti je razeni klacicke, 6ka vypinac u brany jeden krizovy vypinac 5 po ceste a jedna 6ka v garazi. Tzn kdyz vejdu branou, tak si rozsvitim a v garazi zhasnu. Jednoduche a funkcni

Problem je ze potrebuju stavajici okruh s podobnou filozofii dotahnout az do domu ve dvore. Takze nejjednodussi by bylo protahnout stavajici rozvod z garaze do druheho domu. Nelibi se mi vsak 2 veci.

1) musim rozkopat dvur kvuli kabelu
2) Dum ve dvore ma svoji vlastni elektroinstalaci, takze v pripade ze vypnu lhavni jistic, budou se mi vyskytovat v dome a v rozvodnici prvky stale pod napetim privedenym ze starsiho domu, coz se mi uplne nelibi.

Chci se teda zeptat, zda neni nejake bezdratove reseni, kdy do kazdeho okruhu umistim bezdratove rele, ktere se spolu budou bavit a synchrone zapinat, nebo vypinat osvetleni?

Dekuji OM

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.