Dobrý den,
mám takovou otázku a snad existuje odpověď, nebo inženýři z Prothermu někde udělali chybu?
Koupil jsem dům, kde je Protherm Rejnok. V rámci úspor jsem do všech místností nainstaloval nezávislé ovládání, kde můžu nastavovat teplotu v každé místnosti v různém čase.
Nyní k problému - ten kotel má jeden zásadní nedostatek. Když systém pro řízení řekne, aby topil, tak se někdy nic nestane, protože teplota v kotli je v rámci nastavené mezi a ještě nespadla pod určenou úroveň. Jenže topení je již dávno studené a regulace tedy nefunguje korektně, navíc tím dochází k poklesu teploty v místnosti.
Takže se ptám, proč nemá kotel pro čerpadlo variantu, když termostat řekne top, tak se vždy sepne čerpadlo – tím by se voda v kotli ochladila a ten začal korektně topit – nebo má?
Já našel pouze nastavení doběhu (mám 4min) a ten je k ničemu – tzn. když nastavím 15 min, tak už to funguje ale nuceně ochlazuji i radiátory.
Dobry den stavasemi že mi občas kotel skoči do poruchy přetopeni a musim odmačknout pojistku , už sem vyměnil…
před 3 roky
To vypadá na malý průtok - kontroloval jste filtr?
před 7 roky
Mate spatne udelany topeni urco v mensich dimenzi, jeste sem nevidel elektrokotel ktery topi do 5ti radiatoru a…
před 7 roky
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení