ocelové prvky krovu jako tepelný most v pasivní dome

Reklama
LP Ladislav Pfeifer @ladislav.pfeifer před 6 roky25.11.2017 16:40:00
ocelové prvky krovu jako tepelný most v pasivní dome

Dobrý den,

Stavím pasivní dům (ve fázi těsně před zahájením krovu). Z důvodu pochybností technického dozoru o statice krovu, projektant předělal projekt (střecha je jednoduchá sedlová střecha 150m2). Původní dřevěný krov byl přepočítán na krov s vaznicemi a podpěrami z oceli. Čtyři ocelové stojky (dva svařené U80 profily) tak jdou přímo z interiéru (nestojí na zdech, ale na podlaze 2NP) až na nezateplenou půdu, kde podepírají ocelové vaznice (13m - 2xU160).

Jsem naprostý laik, ale vzhledem k tomu, že se u pasivních staveb řeší každý detail a je snahou vyhýbat se tepelným mostům mi toto přijde jako problematické řešení a značný tepelný most.

Má otázka zní jestli jde o standardní řešení u pasivních staveb, protože tepelná ztráta je zanedbatelná nebo je to vhodnější řešit jinak.. například dřevěnými podpěrami, nebo nějakým způsobem zateplit ocelovou vaznici na půdě.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.