UZ v tom mam v hlave vazne gulas a nejsem schopen to relevantne spocitat. Kdyz ma dum TZ 4.6 kW jak spocitam/porovnam naklady na vytapeni teplovodnim podlahovym topenim plochu cca 130m2 (prizemi a patro) a ohrev TUV kdyz budu srovnavat nekolik moznych kombinaci kotelny
1) Techtrans PAST 425 aku nadoba + 6kw nebo 10kw TC FUjitsu nebo sinclair. Porizovaci naklady 155.000 Kc + dph
2) Techtrans PAST 425 aku nadoba + 6kw nebo 10kw TC FUjitsu nebo sinclair + rekuperace Zehnder 350. Porizovaci naklady 270.000 Kc + dph
3) 6 kW elektrokotel + 200litrovy bojler drazice. Porizovaci naklady vc nstalace 25.000 Kc + dph
4) 6 kW elektrokotel + 200litrovy bojler drazice + rekuperace Zehnder 350 ? Poriziovcaci naklady 145.000 + dph
Zaboha se proste nnemohu dopocitat ktwera varianbta je vlastne lepsi a jestli se mi kdybych zvolil variantu 1 nebo 2 vubec vyplati a kdy se vrati. Lokace domu je Praha. Lidi nema nekdo zkiusenost s vypoctem a nespocital by mi to, ja proste jsem tom uz pocital x krat a vzdy jsem dosel k jinemu cislu. Jde mi o to abych zvolil nejoptimalnejsi kombinaci s idealni navratnosti vynalozenych prostredku ale zaroven s co nejvetsi usporou proudu.
Jde mi o to abych neudelal nejakou hloupost a nevybral system ktery je neumerne drahy a investice se mi vrati nekdy za 15 let, to se mi zda k nicemu.
Predem diky vsem..
Ve Vašem případě bych asi tu přípravu pro vedení k venkovní části TČ nedělal podlahou, resp. bych ji nedělal vůbec.…
před 7 roky
A proč chcete dávat ty trubky do podlahy? U TČ země/voda to chápu, tam je nejlepší mít vše v zemi až do kotelny. Ale…
před 7 roky
nj ale jak to tedy udelat ? Jan ted budu delat anhydritove podlahy nicmene ten oblouk aby to slo pozvolna v kotelne z…
před 7 roky
33 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení