Chyby v zapojení s kotlem attack slxDobrý den,
chtěl bych Vás požádat o zhodnocení zapojení s kotlem attack slx 25 profi. Zajímá mě Váš názor zejména na řešení zapojení radiátorů. Dům je dlouhý 18 metrů a jedna větev půjde po pravé straně, druhá po levé. kotelna je na začátku domu. Podle kamaráda topenáře to takto bude chodit na jedno čerpadlo. Mě se to moc nezdá. Myslím si, že voda si najde cestu nejmenšího odporu a bude cirkulovat třeba jen jednou větví radiátorů. Výsledkem bude že to budem překopávat. Jedná se o kompletní rekonstrukci topení. Jen se chci ujistit že to je dobře. Pokusil sem se to co nejlépe překreslit. Pokud by jste měli připomínky k zapojení vývodů akumulačky nebo poloze expanzky, budu jen rád...
Studuju zapojení elektroniky kotle. Pořád nemám jasno v zapojení. Pokud budu mít zapojený režim nabíjení tuv. Kotel snímá podle manuálu teplotu na sobě a v zásobníku TUV. Pokud budu mít nabitou aku - na které jak jsem pochopil čidlo nebude - protože podle manuálu může být čidlo buď jen na tuv nebo na aku nádobě, tak bude dobíjet jen při topení, kdy bude mít kotel požadovanou teplotu. Já ale potřebuji dobíjet i při studeném kotli z aku. Možná by to bylo lepší řešit to dvěma termostaty na aku a na tuv a spínat čerpadlo jako to má atmos na svých doporučených zapojeních... Pokud poradíte co je z praxe nejvýhodnější řešení, budu Vám vděčný.