Viessmann Vitodens 222W B2LB-19 - min. vykonDobrý deň,
zakúpil som si plynový kondenzačný kotol Viessmann Vitodens 222W. Pre nákup som sa rozhodol na základe jeho rozsahu modulácie, ktorá by mala byť 1:10, čo je uvedené aj na výrobnom štítku: 1,9kW až 19kW.
Problémom je, že kotol vždy pracuje s minimálnou moduláciou 25% a radšej cykluje, ako by ju mal znížiť na 10%.
Minimálny výkon nepomáha zneniť nastavenie kriviek ani otvorenie termostatov, proste vždy pracuje od 25% do 100% (100% pri veľkom odbere TUV).
Napadajú ma nasledujúce možnosti:
1. Minimálny udávaný výkon je len marketingový ťah, aby firma predala čo najviac.
2. Viessmann prišiel na to, že optimálne spaľovanie je pri 25%, tak to naprogramoval. Keď bude zákazník nespokojný ukáže mu že vie fungovať na 1,9kW, ale iba v nejakom servisnom režime.
3. Viesmanu zostalo veľa minuloročných kotlov 4,7kW až 19kW, prelepil nálepky a nové kotle 1,9 až 19kW sú na ceste k zákazníkom!
Týmto by som Vás chcel poprosiť o pomoc, pretože ako obyčajný zákazník, si minimálny výkon neviem zmerať, vychádzam iba z informácii, ktoré mi kotol vypisuje v menu.
Investícia to bolo nemalá a určite by som si uvedený kotol nevybral, keby som o tomto vedel.
Prosím o informáciu aj ostatných majiteľov uvedeného kotla, ako im to funguje.
Ďakujem