Viessmann Vitodens 222W B2LB-19 - min. vykon

Viessmann Vitodens 222W B2LB-19 - min. vykon

Dobrý deň,

zakúpil som si plynový kondenzačný kotol Viessmann Vitodens 222W. Pre nákup som sa rozhodol na základe jeho rozsahu modulácie, ktorá by mala byť 1:10, čo je uvedené aj na výrobnom štítku: 1,9kW až 19kW.
Problémom je, že kotol vždy pracuje s minimálnou moduláciou 25% a radšej cykluje, ako by ju mal znížiť na 10%.
Minimálny výkon nepomáha zneniť nastavenie kriviek ani otvorenie termostatov, proste vždy pracuje od 25% do 100% (100% pri veľkom odbere TUV).

Napadajú ma nasledujúce možnosti:

1. Minimálny udávaný výkon je len marketingový ťah, aby firma predala čo najviac.

2. Viessmann prišiel na to, že optimálne spaľovanie je pri 25%, tak to naprogramoval. Keď bude zákazník nespokojný ukáže mu že vie fungovať na 1,9kW, ale iba v nejakom servisnom režime.

3. Viesmanu zostalo veľa minuloročných kotlov 4,7kW až 19kW, prelepil nálepky a nové kotle 1,9 až 19kW sú na ceste k zákazníkom!

Týmto by som Vás chcel poprosiť o pomoc, pretože ako obyčajný zákazník, si minimálny výkon neviem zmerať, vychádzam iba z informácii, ktoré mi kotol vypisuje v menu.
Investícia to bolo nemalá a určite by som si uvedený kotol nevybral, keby som o tomto vedel.

Prosím o informáciu aj ostatných majiteľov uvedeného kotla, ako im to funguje.
Ďakujem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.