Samotížný systém - připojení radiátoruDobrý den,
před nějakou dobou jste mi zde výborně poradili s provizorním zaizolováním odboček ze stupaček od odříznutého starého radiátoru, a proto se vracím pro další radu. Původně ze stupaček vedly trubky k radiátoru do vedlejší místnosti na zdi cca 20 cm od podlahy. Tyto trubky jsem u stupaček odřízl a zaizoloval pomocí již zmíněné hadice.
Přívody k novému deskovému radiátoru vedu od stupaček už v podlaze v plastových carbo trubkách. Do stupaček jsem navrtal díru 15mm a trubku přichytil pomocí třmenů s odbočkou. Trubky k radiátoru jsou 1/2". Stupačky 1".
Do radiátoru se voda dostane, radiátor je odvzdušněný, ale teplá voda se dostane jen cca 30 cm od stupaček.
Původně jsem chtěl tento radiátor napojit až na nový uzavřený systém s čerpadlem, nakonec se snažím zprovoznit ten radiátor už teď.
Tak vás prosím o radu, jestli to má cenu nebo kde jsem udělal chybu. Jedná se o samotížný systém a tento radiátor je v prvním patře - stejně jako expanzní nádoba. Přikládám i fotky rozkopané podlahy, tak snad se najde nějaká rada nad zlato ;-)
Moc děkuji.
Filip