Regulace

Rubriky:

Reklama
Regulace

Dobrý den
Sháním vhodný ekvitermní regulátor trojcestneho ventilu.Prosim o rady zkušených.
Priblizim situaci.
Interierovym kotlem Verner vytapim kubík akumulační nádrž.Odtud pouštím do podlahy vodu přes trojcestný ventil osazenym servopohonem komextherm o jehož chod a stejně i o čerpadlo se stará regulátor EUROSTER 11M ( http://www.top-termostat.cz/cz/produkt-3… ).
Regulátor jsem dříve měl spojeny i s pokojovym termostatem,což se mi neosvědčilo a tak jsem jej odstavil. Z důvodu toho že po dosažení určité teploty vypnulo čerpadlo a než poklesla teplota v místnosti byla v podlaze voda vychladla a AN se rychleji vybijela po znovu sepnutí čerpadla.
Teď mi čerpadlo jede stále , jen si ručně nastavím teplotu vody na regulátoru.Parkrat za zimu prenastavim. Je to o tom si to vychytat a sestelovat si prutokomery.
Teď chci ale zkusit ekvitermní regulací ale v nabídce je jich dost a nejsem si jist jaký vybrat.Take chci aby dokázal pracovat s již nainstalovaným smesovacem. Kabel na cidlo mám vyvedeny takže stačí koupit regulátor , zapojit a fungovat.
Tak děkuji za rady a zkušené tipy.

Jako záložní zdroj tepla mám el.kotel Protherm. Ten ovládá ekviterm.
Líbilo by se mi mít celý systém zapojený tak že jakmile vychladne AN , spustí se automaticky el.kotel.
Existuje takové řešení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.