Rekonstrukce RD - výběr kondenzačního kotle

Rubriky:

JV Ján Václavík @jan.vaclavik před 7 roky27.12.2017 20:35:00
Rekonstrukce RD - výběr kondenzačního kotle

Zdravím všechny na tomhle fóru,

přidávám sem tenhle dotaz, jelikož s plynovými kotly nemám absolutně zkušenost.

Začínám s rekonstrukcí RD (rok kolaudace 76) a momentálně jsme se rozhodli pro kondenzační kotle + teplovodní podlahové vytápění. Celková plocha je cca 170m2 (70m2 přízemí + 100m2 první patro). Dům má obvodové zdivo v drtivé části z plynosilikátových tvárnic v kombinaci s cihlou. Dle projektu, by měla být tloušťka zdiva 45cm (zatím jsem neměřil). Dle energetického štítku je RD v kategorii "F", má již plastová okna - dvojsklo. Na jaře plánuji dům zateplit.

Můj dotaz tedy zní, zda by mi mohl někdo poradit, který kotel vybrat? Nemyslím jenom ohledně pořizovací ceny, ale i kvalitou, spolehlivostí provozu, cenou servisu a náhradních dílů. Mezi kandidáty jsem zatím zařadil výrobce Vaillant, Junkers, Immergas.

Za případné rady předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

110 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.