regulace topení kotel / prostorový termostat

Rubriky:

Reklama
MV Michal Vrhel @michal.vrhel před 6 roky08.01.2018 12:27:00
regulace topení kotel / prostorový termostat

Dobrý den,

do naší novostavby bungalov 182m2 jsem si nechal zhotovit podlahové topení teplovodní. Veškerý materiál je od firmy Schütz. O ohřev vody pro topení i TUV se stará kondenzační plynový kotel Immergas Victrix 12 X TT 2 ErP + externí nepřímotopný zásobník na 125l Dražice. Regulace je prováděna jednotkou Immergas Car v2. Topení bylo zhotoveno a odzkoušeno v průběhu listopadu. Vše bylo v pořádku. Od 16. prosince bydlíme v domě a čím dál častěji dopouštím přes kohoutek na spodní straně vodu do systému jelikož mi to sem tam hodí error10 (což je nízký provozní tlak). Odpověď od topenářské firmy je, že při napouštění byla voda okysličená a takto prý odvzdušním systém a dopustím. Takže dopouštím vodu a budu doufat, že bude vše ok. Druhý problém mám, že na regulační jednotce Car v2 jsem si nastavil teplotu vody na TUV 52 stupňů a na topení 36 stupňů. Při topení vody pro topení ukazuje kotel teplotu 48 stupňů. Při kontrole na kotli jsem zjistil, že teplota vody pro TUV je stejná jako na regulaci 36 stupňů, ale voda pro topení je 48 stupňů. Teplota pro TUV se mění podle toho co mám na regulaci, ale teplota vody pro topení nikoliv?!

Můžete mi prosím někdo poradit, než budu volat na servisní linku a budu za trotla:)

děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.