Základní parametry našeho bungalovuDobrý den,
rád bych se (než dám projektantovi zadání), poradil ohledně teorie, jak bychom rádi postavili náš dům. Podotýkám, že jsem laik, který má "něco načteno" a jeden dům již za sebou.
Rádi bychom postavili přízemní rodinný dům s dvojgaráží na pozemku o délce 50m s převýšením cca 3m. zastavěná plocha by měla být 220-230m2. Základovou desku na pěnovém skle s betonáží drátkobetonem, obvodové zdivo 300mm Porfix + 15-20cm polystyrenu.
Rád bych se svépmocí vešel do rozpočtu cca 3mil Kč (pozemek máme vlastní). O co mi v první fázi jde, je dotaz, zda lze použít drátkobeton místo klasického armování na základovou desku na pěnovém skle. Moje představa je 40cm pěnového skla + cca 25cm drátkobetonu. Vše zadám projektantovi, nicméně rád bych dopředu věděl, zda jdeme správným směrem. Předpokládáme podlahové vytápění (17mm trubky uložené v anhydritu) zdroj měnší automatický kotel na tuhá paliva, případně tepelné čerpadlo.
Děkuji za postřehy a případné reference.
EDIT: PO PROJEDNÁNÍ SE STATIKEM PĚNOSKLO ZAVRŽENO, BUDE "KLASIKA", PASY, BEDNĚNÍ, ARMATURA, BETON.