TOPIT ELEKTRINOU??

Rubriky:

Reklama
JF jarda fojtik @jarda.fojtik před 6 roky08.01.2018 20:31:00
TOPIT ELEKTRINOU??

Dobry den,

prosim o radu jakym zpusobem topit v novostavbe v Praze? Jedna se o radovy dum, z jedne strany bude tedy navazovat dalsi dum, druha strana bude volna. Dum budeme staven z Porothermu 38t plneny vatou, bez dalsiho zatepleni. Pudorys domu je 70m2 a ma patro a malou pudu. Energeticka naroc.budovy je B. Do domu bude priveden plyn (platime polovinu cenu pripojek se stavitelem vedlejsiho navazujiciho domu). V dome je v budoucnu pocitano s obcasnym topenim kamny (idealne s dvojim spalovanim), takze zatim bude pripraven jen komin.
V projektu mame podlahove vodni topeni + ohrev vody vse plynem.
Budeme mit susicku, americkou lednici, indukcni desku atd a rikam si, ze kdybych mel tarif 57d a tedy 20 hodin nizky tarif, jestli by se financne nevyplatilo topit elektrinou - mam na mysli bud topne kabely v anhydritu nebo topne folie (vse asi od Fenixu), protoze bych mel pak nizsi naklady na vsech spotrebicich.
Mohl by mi prosim nekdo doporucit jakym zpusobem topit elektrinou v podlaze- tedy jestli radeji topne kabely nebo folie? nebo jestli natahnout teplovodni podlahovku a ohrivat do ni vodu elektrokotlem? Ohrev vody by byl resen bojlerem.

dekuji mnohokrat za vase odpovedi i postrehy
Fojtik

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.