TZB-info - Výpočet potřeby tepla pro…
Výpočet potřeba tepla na vytápění a ohřev teplé vody počítá celkovou roční potřebu energie na vytápění a ohřev vody GJ/rok i MWh/rok dle lokality, venkovní výpočtové teploty, délky otopného období a…
Dobrý den,
snažím se spočítat minimální výkon kotle pomocí vaší kalkulačky https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-v…
Po vyplnění všech údajů mi celková roční potřeba energie na vytápění vyšla cca 41 MWh/rok. Snažím se toto převést na hodinový tepelný výkon kotle a nevím, zda to dělám správně. Selský rozum mi říká daný výsledek vydělit počtem otopných dní (v mém případě 257) a počtem topných hodin (16 - počítám s regulací v noci). Z toho mi vychází cca 11 kWh výkonu. Dá se to tímto způsobem spočítat nebo jsem zcela mimo? Navíc mě trochu zarazilo, že daný výkon je nižší než tepelná ztráta budovy, která činí zhruba 19 kWh.
Můžete prosím poradit, jak na to? Děkuji, H.
Dobrý den, vy když jste zadával údaje do té kalkulačky, tak jste musel taky zadat nějaké tepelné ztráty, ty jsou snad…
před 7 roky
Jako neodborník jsem si koupil automat na uhlí o výkonu 14kW, a bydlím také v oblasti kde se počítá TZ při -18C. TZ…
před 7 roky
Tepelná ztráta je počítána na ty nejchladnější dny a ne na roční průměr, ani ne na průměr v topném období. Ta…
před 7 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení