kolísající teplota vody z plynového kotle

kolísající teplota vody z plynového kotle

Dobrý den,

V pondělí jsem měl v RD topenáře. Vyměňoval mi pojišťovák u radiátoru a dával nový těsnění k doumixu (udělal bych si to sám ale k radiátoru je děsně blbý přístup). Po pohnutí doumix propouštěl. Druhý den kotel normálně topil ale teplota vody z kotle byla stále na 20 stupňích a nechtěla jít výš - hlídal sem to, při natopení bývá 60 stupňů. Je jasný že při týto teplotě radiátory nehřály. Přiškrtil sem doumix, telá voda vběhla do systému. Musel jsem topit celou noc aby se to vytopilo. Zatím se to zdá být v pohodě. Když dnes sem došel z práce bylo natopeno na 60. Bylo to OK. Zvedl sem o 2 stupně duomix na vytápění. Ale nyní zase vidím že teplota vody je jen na 40. Může to být tím zvednutím duomixu? Tak nízko nikdy přes den neklesla, maximálně v noci kdy je termostat nastaven na nižší teplotu. Nevíte co může způsobovat špatnou cirkulaci teplé/studené vody v systému nebo to že kotel předtím normálně natopil na 60 a teď to hodně kolísá?
Nemůže to dělat vysoký tlak? Topenář se mě ptal na kolik tlakuji expanzku, nevím proč, tlakovat ji nemusel. Pokud ji tlakoval jak jsem řek (na cca 1 bar) a dopustil vodu až na 12 - 13 m.v.s. (metr vodního sloupce) tak se mi to zdá moc. Horní radiátory jsou ve výšce cca 6 m od kotle, od radiátoru v patře jdou stoupačky na kterých sou odvzdušňováky. Ty sou asi 8,5 m od kotle.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.