Co zvolit za system - druh - tip

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Maťa @lukas.mata před 6 roky20.01.2018 12:10:00
Co zvolit za system - druh - tip

Dobrý den, rád bych se zeptal na názory a rady co se týče výběru a funkce podlahové vytápění :
Budu realizovat stavbu , bude na patro cihle 50 ...
Řekněme podlahového topení bude zhruba 200 m2
Variantu jsem zvažoval tuto : podlahové vytápění s Tč NIBE nejspíš varianta 2040 s VVM320

To je představa, ale nevím jak to celé pojmout. Jelikož bude v domě i krb. Tak pokud bych uvažoval o tom co se zde rozebírá náběh podlahovky, tak bych musel dát ideálně termostat do druhé strany domu do pokoje abych byl vůbec schopen regulovat teplotu. Jelikož co jsem zatím vystudoval, tak Tč reguluje teplotu vody podle venkovní teploty a když bych ji pouštěl podle termostatu v obyváku do podlahy tak by bylo při zatopení v krbu vypnuté , a v ostatních místnostech by klesala teplota . A zdůvodu dlouhého náběhu několik hodiny by se nedalo nic regulovat = předpokládám, že v tento moment je i naprosto zbytečné mít termostat v každé místnosti, ale teplotu stačí napevno nastavit na směšovači.
Jelikož bych chtěl až bude dítě topit i na 25° tak to celé by regulaci ještě víc komplikovalo. Navíc se udájně teplota z výstupu Tč pouští naplno a uškrcuje se na ventilech z nějvyšší na nižší ... tudíž když bych chtěl do koupelny 27 např... musel bych tuto teplotu do ostatních místností škrtit = nevím jak by to bralo Tč potom .... navíc jsem měl představu, že bych ideálně k večeru nastavil teplotu púrávě navyšší do koupelny což se mně ale s dlouhými náběhy klasické podlahovky nepovede a i s se s měšovačem si nejsem jist jak by to fungovalo, musel by tam být i tak elektronický v místnosti, ale opět s náběhem a setrvačností v tomto případě nic neudělám = jedině jestli má někdo zkušenosti s tím schluterem )

Podlaha bude ve většině míst dlažba, jen pokoje dva bude vinil nebo plovoučka

Z toho důvodu mě napadlo několik řešení a rád bych proto slyšel vaše názory :
1. Jestli by pomohlo řešení od schluteru ? Kdy je jen tenká vrstva podlahy tudíž by měl být výrazně rychlejší náběh teploty a snad s tím spojené regulace a tudíž i možnost pak dát i elektronický termostat do každé místnosti .
2. Když ne schluter koho byste doporučili i třeba konkrétně na jižní moravě na podlahové vytápění?
3. Samozřejmě celé toto řeším i s ohledem na finance, to jsem zvažoval i u TČ nechci tedy platit něco co nemá návratnost a nemá smysl.
( Tč jsem vycházel z ceny zhruba 200 000 když bych šel do plynu tak s přípojkou - kotlem - pravidelné revize atd jsem tak někde kolem 120 000 - 140 000 rozdíl malý a měl by se do 7 let vrátit )
4. TZ domu přesně nevím, kdyby tu byl někdo kdy by mně je spočítal z vyýpočtu štítku co mám k projektu budu moc rád. ... odhad můj je tak 7 kw - 8 kw

Jinak skladba domu je dole suterén částečně zakopaný v zemi a budou tam hlavně garáž a technické místnosti na tom posazený jakoby bungalov

Děkuji moc za každý názor a radu co byste volili , změnili . případně další podklady nutné doplním

Díky Lukáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.