Benekov C27 a nezapojení čidla na TUV

Reklama
MP Michaela Průchová @michaela.pruchova před 6 roky22.01.2018 11:15:00
Benekov C27 a nezapojení čidla na TUV

Dobrý den, předem se omlouvám za komplikovanost situace, ale potřebuji radu. Bydlíme v nájemním domě, údajně před zimou v roce 2016 byl instalován kotel Benekov C27. Bohužel majitel se se mnou o této věci nechce bavit. Sama nevidím důvod proč to tak je. Ani nevím, která firma kotel instalovala, abych se pro případné dotazy nebo potíže obrátila přímo na ni. Věc se má tak, za kotlem je 4C ventil, v okruhu je napojen i bojler (200l), zjistila jsem dle schématu zapojení, že by na kotel mělo být připojeno čerpadlo na ohřev bojleru společně s čidlem. Jenže věc se má tak, že čerpadlo je zapojeno místo na kotel do zásuvky a čidlo visí doslova na hřebíku na zdi nijak nezapojené. Kotel nemůžu dostat na víc jak 51°C, při těch stupních spíná čerpadlo a žene vodu do oběhu. A pak zase kotel schladne na takových 47-48°C a takhle je to furt dokolečka, zkoušela jsem různá nastavení dávkování i ventilátoru, ale kotel na víc nemohu dostat. Tudíž nevytopím vršek domu. Proto se ptám jako laik, je možné že tím, že není zapojeno čidlo a čerpadlo jede na prodlužovák, že veškerou teplou vodu sebere právě bojler. Omlouvám se nevím jak to jinak nazvat :) A ještě jedna otázka, pokud čerpadlo zapojím do kotle i s čidlem neztratí kotel záruku? Nemám totiž vůbec potuchy, která firma kotel instalovala a s panem majitelem, jak už jsem řekla nejde na toto téma vůbec hovořit. Předem děkuji :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

77 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.