Dilatace v novostavbě u cementového litého potěru

Reklama
MN Michal Novotný @michal.novotny405 před 6 roky26.01.2018 12:30:00
Dilatace v novostavbě u cementového litého potěru

Dobrý den,

prosím diskutující o radu.

Stavíme novostavbu RD s následující skladbou podlahy - Základová deska - Asfaltové pásy - 18 cm podlahového EPS - reflexní folie - teplovodní podlahové vytápění - 6 cm cementové lité směsi CEMFLOW - 3 mm nivelace - Lepený vinyl

Jde o to, že u této cementové lité podlahy výrobce (betonárka) nařizuje dilatovat prostory větší než 40 m2. Náš obývák s kuchyní má 44 m2 (cca 5x9 m).

Samozřejmě se tedy nabízí to, abychom tento prostor v polovině dilatovali i za cenu nevzhledné přechodové lišty.

Zástupce z firmy, která nám bude podlahy lít nás ale spíše od toho odrazuje s tím, že to prý stejně většinou nikdo neřeší a že by to nemělo nic udělat. Prý ale musíme počítat s tím, že bychom na to neměli záruku, protože nebude dodržena ta norma od výrobce.

No nechci moc riskovat nějaké trhliny, které by potom mohly poškodit podlahovku a také vinyl. A dát 80 tis. za podlahu na kterou vlastně nemáte záruku je také nic moc představa.

Dle něho ta dilatace prý stejně nejde moc udělat rovně (prý se ta dilatační plastová lišta vždycky zvlní tíhou betonu) a prořezávat to pak následně, když tam vedou trubky podlahovky si prý nikdo netroufne.

Ještě jsem uvažoval, že by se třeba mohly do tohoto prostoru dát KARI sítě a tím to zpevnit, ale nevím jestli by to něco řešilo?
Nebo tu dilataci udělat i zvlněnou, ale nepromítnout ji do vinylu (někde jsem četl, že by vinyl měl drobné posuny betonu pohltit, ale to je jen teorie).

Budu rád za všechny postřehy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.