Oběhové čerpadlo spíná a vypíná, radiátory netopí

Reklama
EE Evka Evka @evka.evka před 6 roky27.01.2018 19:11:00
Oběhové čerpadlo spíná a vypíná, radiátory netopí

Dobrý den,
prosím o radu ohledně vytápění. Přistěhovali jsme se do domu a už dva měsíce řešíme zřejmě neřešitelné, protože už dva odborníci si neví rady. Napadá mě jen zeptat se na zkušenosti, jestli někdo neřešil podobný problém. Tudíž, máme:
- Kotel Viadrus zánovní (2013-téměř nepoužívaný)
- Nový termostat Cosmotherm
- f-tronic E126 IP54 (krabička napojená kablem na čerpadlo, aby se spínalo)
- čerpadlo Vortex HZ 401_DN 25
- radiátory jsou nové, trubky v mědi
Problém je takový, že kotel sice funguje bez problémů, ale ať na termostatu nastavíme 15 nebo 80 stupňů, čerpadlo se spustí na pouhých cca 17 vteřin. Teplota v kotli se ochladí asi o 5 stupňů a jakmile dosáhne opět dané nastavené teploty, spustí se čerpadlo zase na 17 vteřin. Tudíž kolečko trvá asi 3 minuty (než se nahřeje kotel opět o těch 5 stupňů nahoru a sepne čerpadlo) a 17 vteřin se vhání voda do radiátorů. Výsledek je takový, že se radiátory nestačí ohřát a jsou stále vlažné. O zadní části domu ani nemluvím. Neporadil by někdo, co s tím? Už jsme bezradní...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

122 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.