Jakou rekuperaci do novostavby RD, TZ 3,9 kW?

Rubriky:

Reklama
MP Miroslav Pokorný @miroslav.pokorny139 před 6 roky01.02.2018 18:07:00
Jakou rekuperaci do novostavby RD, TZ 3,9 kW?

EDITOVÁNO s ohledem na kamínka a větrací štěrbiny - viz níže

Dobrý den,

mám pár dotazů, doporučili byste mi instalovat rekuperaci do novostavby RD? A pokud ano pak pasivní nebo aktivní? Lze rekuperační jednotku umístit na pochozí půdu v 2.NP? (2.NP je z poloviny obyvatelné a z poloviny je to nevytápěná pochozí půda). Mohli byste doporučit nějaké konkrétní typy? (rád bych poptal aspoň tři různé výrobky)

Jedná se o zatím polořadovku (TZ vyšly 3,9 kW), ze které bude brzo řadovka (předpokládám, že pak se TZ pohnou tak k hodnotě 3 kW), jednopodlažní nepodsklepený dům s vestavným podkrovím, obytná plocha 110 m2 z zytongu lambda YQ 450 mm. Okna trojskla. TV bude dělána v klasickém Bojleru (4 kW) a vytápění bude el. přímotopy umístěnými pod okna + topné žebříky v koupelně a na WC.
Dále v obývákokuchyni jsou také krbová kamínka jotul bez externího přívodu vzduchu (já vím, já vím...) a proto jsou na oknech v obývákokuchyni větrací štěrbiny aereco (každá tuším od 0 přes 5 a 15 až 45 m3/h), aby se to nepřehádalo s digestoří v kuchyni.

Jde mi nejen o návratnost investice, ale také o jednoduchost obsluhy (výměna filtrů, existují u některých rekuperací i vícekrát využitelné filtry po oprání???) a také o provozní náklady a případnou četnost nutných oprav a jejich cenu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.