Technické specifikace svítidel-povinnost uvedení výrobcem

Reklama
AB Adam Baudyš @adam.baudys před 6 roky07.02.2018 19:06:00
Technické specifikace svítidel-povinnost uvedení výrobcem

Dobrý den,
měl bych otázku. Kolega si chce pořídit svítidlo od společnosti Philips Hue Cher 4096730P7. Požádali jsme Philips o poskytnutí dat ve formátu LDT nebo alespoň křivky svítivosti v grafické podobě. Bohužel se mi je z nich nepodařilo vymámit. Rád bych se zeptal, zda je křivka svítivosti, index barevného podání atd. základními technickými údaji, které by měl výrobce udávat u svých výrobků. Případně zda nevíte o konkrétních orgánech, který toto řeší (ČOI mi už v minulosti odmítla řešit Zákon o ochraně spotřebitele a odkázala na soud a hodlá se zabývat pouze nedodržením reklamačními podmínkami).

Děkuji
PS: Philips argumentuje těmito slovy:


Vážený pane ...,

rád bych osvětlil a doplnil několik informací k tomuto případu.

Philips Lighting má ve svém portfoliu produkty pro široké spektrum zákazníků a uživatelů. Máme segment spotřebitelského osvětlení a segment profesionálního osvětlení. Každý jeden z našich produktů je před uvedením na trh testován certifikovanými laboratořemi a zkušebnami. Vzhledem k tomu, že mají certifikát, nejsou ve své podstatě rizikem pro zdraví a nebo majetek, jsou-li používány podle návodu výrobce.

Spotřebitelský segment má jiné požadavky na osvětlení a není svázan předpisy a regulacemi pro použití světelných zdrojů. Spotřebitel si prostě vybere svítidlo které se mu líbí a vyhovuje jeho požadavkům na osvětlení v jeho soukromí. Svítidla a světelné zdroje pro spotřebitelský segment jsou určena pro osvětlení prostor nepodléhajících regulaci a tudíž výrobce neposkytuje dokumentaci, data nebo např. Prohlašení o shodě, atd.

V segmentu profesionálního osvětlení je situace jiná. Zákonodárce reguluje mnoha vzájemně se prolínajícími zákony, vyhlaškami či normami mimo jiné použití světelných zdrojů na a ve veřejných prostorách. Například zmíněná norma - "ČSN EN 12464-1 (36 0450) – Světlo a osvětlení – Osvětlení pracovních prostorů" - řeší osvětlení na pracovišti (nikoliv v soukromých prostorách).

Pro použití produktů profesionálního osvětlení ve veřejném segmentu poskytuje Philips pro potřeby projektu, certifikace a použití všechny informace a dokumentaci, které jsou potřebné nebo požadované v procesu projektu a nebo použití.

Pokud se pro Váš projekt přestavby rodinného domu rozhodnete pro světelné zdroje ze segmentu spotřebitelského osvětlení, není v naších možnostech dodat Vám požadované fotometrické data pro svítidlo. Veškeré informace a specifikace Philips Hue White ambiance Stropní svítidlo Cher 4096730P7 naleznete na webové stránce produktu: https://www.philips.cz/c-p/4096730P7/hue…
Svítidlo není určeno pro použití ve veřejných prostorách.

Přehled aktuálních produktu spotřebitelského segmentu osvětlení Philips naleznete zde:
https://www.philips.cz/c-m-li/vybrat-svi…

V případě, že "Dokumentace pro provedení stavby" podmiňuje použítí fotometrických údajů, doporučuji využít v projektu svítidlo z profesionálního segmentu. Přehled aktualního sortimentu profesionalního segmentu naleznete zde: http://www.lighting.philips.cz/prof

Pro odbornou veřejnost Philips sdílí datové soubory pro profesionální světelné zdroje a to včetně fotometrickych dat.
Tyto data je možné zdarma stahnout z následující stránky:
http://www.lighting.philips.com/main/sup…
respektive zde: http://www.lighting.philips.cz/podpora/p…

Podpora pro projekty osvětlení
http://www.lighting.philips.cz/podpora/p…


_______________________________________________


Doufám, že výše uvedené přispělo k pochopení situace z Vaší strany.

S pozdravem,

Jiří
Centrum podpory Philips osvětlení

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.