Zateplení zevnitř panely PUR

Rubriky:

Reklama
LB Libor Bílek @libor.bilek před 6 roky10.02.2018 07:28:00
Zateplení zevnitř panely PUR

Dobrý den. Máme z venku nezateplenou družstevní čtyřbytovku z 1980 a náš byt je v patře.Obvodové zdivo jsou škvárobetonové bloky.Stropy jsou betonové panelové.Máme nová plastová okna.Pod námi jsou nevytápěné garáže,sklepy a kotelny na uhlí. Jedinné,co nám povolili je zateplit odspodu polovinu bytu,tedy 2 garáže stropy 10cm eps.Takže v polovině bytu, už od země nemrzneme. Nad námi je jeden byt, který majitel alkoholik 15 let nevytápěl.Teď má 2roky nového majitele,ten ho sice zrekonstruoval,ale zase ho nevytápí, protože v něm nebydlí a nemůže ho prodat, protože v našem domě bylo v každé místnosti provedeno certifikované měření na výskyt radiace.Je to katastrofa-celý dům je z těch škváraků radioaktivní. Udělali nám v každém bytě nucené odvětrání řízené PC, který pravidelně odsává vzduch a s ním i teplo a zase zvenku vhání studený vzduch.Sehnal jsem lacino kvalitní chladírenské kovové panely s vnitřní PUR izolací silnou 40mm.Sloupal z nich,z obou stran plechy a samotnou izolaci bych chtěl dát zevnitř přímo na panelový strop a současně těmito PUR panely zateplit zevnitř a to přímo nalepit na zeď celou severní stěnu bytu.Přez nalepené panely bych dal perlinku a lepidlo a přeštukoval.Nevimo co to udělá- vlhkost ,plíseň , také co bude po zateplení dělat ta radiace ,co prostupuje ze zdí ,do bytu .Ale snad horší než ta radiace,to snad ani být nemůže. Prý je tato chladírenská izolace-PUR panely to nejlepší? Byt je teď jinak suchý,asi je to i tím odvětráním.Zateplit by jsme chtěli, protože teď v zimě nestačím házet uhlí do kotle a musím ted ,v bytě topit na 80stupňů,aby vůbec bylo teplo. Moc děkuji za rady, názory. Bílek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.