Kotvení prvků do obvodové zdi vs. tepelné mosty

Reklama
KK Klamer Ka @klamer.ka před 6 roky11.02.2018 12:37:00
Kotvení prvků do obvodové zdi vs. tepelné mosty

Dobrý den

Jsme ve fázi hrubé stavby a zvažuji, zda neudělat nějakou přípravu pro uchycení prvků na obvodovou zeď. Jedná se mi například o uchycení terasy a zastřešení terasy, stříšky nad vstupní dveře, nebo například stožár pro antény.

Toto buď v projektu řešeno nemáme (chtěli jsme se vlézt do 150m2 kvůli ohlášce, takže terasa v projektu není), nebo máme a nejsem si jist vhodností.

Nyní se počítá s tím, že se dům zateplí a po dokončení fasády se vyvrtá skrze 20cm zateplení do zdi otvor a na chemickou kotvu se uchytí závitová tyč. Distančním profilem se zajisí na tloušťku zateplení a pak se na závitové tyče uchytí jednotlivé prvky.

Chytat chemickou kotvou závitovou tyč pod 20cm polystyrén by asi ještě šlo, ale nejsem si jist, zda se nebude ta závitovka v polystyrénu pohybovat. Také nevím, jak se projeví takové tepelné mosty v interiéru.

Vím o kotvách s přerušeným tepelným mostem, ale nenapadá někoho ještě jiné řešení? Rád bych využil právě to, že se ještě fasáda nedělá, tak třeba uchycení nějakých záchytných bodů ještě před zateplením a mezi tyto body a obvodové zdivo dát třeba fermacelovou desku a podobně...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.