Řešení ohřevu TUV plynem a fotovoltaikou

Rubriky:

Reklama
DK David Kratěna @david.kratena před 6 roky11.02.2018 17:31:00
Řešení ohřevu TUV plynem a fotovoltaikou

Dobrý den,
prosím o radu. Aktuálně topím v RD plynovým kondenzačním kotlem BROTJE s ohřevem TUV se zásobníkem na 60l. Tento objem mi aktuálně stačí, protože voda v něm je ohřátá do několika minut. Jelikož buduji fotovoltaickou elektrárnu pro vlastní spotřebu a vím, že mi zbude dostatek energie, chtěl bych ji využít pro ohřev TUV v elektrickém bojleru. Elektrický bojler bych chtěl předřadit plynovému kotli a tím ušetřit náklady na plyn. Elektrický bojler navíc bude mít možnost v případě nevlídného počasí možnost ohřívat vodu sníženou sazbou ze sítě. V případě, kdy nebude vhodné počasí a zrovna nebude aktivní snížená sazba a dojde TUV, dohřeji vodu plynem. Kotel i bojler jsou ve sklepě kousek od sebe.

Kdybych byl závislý pouze na ohřevu TUV elektrikou na sníženém tarifu, volil bych bojler 200l.

Má otázka zní, je to blbost nad čím uvažuji? Mám pořídit bojler o objemu 200l nebo stačí nižší objem a případný nedostatek kompenzovat ohřevem plynem?

Pokud již toto téma zde bylo probráno, omlouvám se a prosím o odkaz.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.