Dotaz na skladbu

Rubriky:

Reklama
JV Jakub Veselý @jakub.vesely před 6 roky12.02.2018 15:38:00
Dotaz na skladbu

Řeším problém se skladbou střechy. viz. ruční náčrt a stav střechy na foto. Skladba je následující(z exterieru do interieru): sedlová střecha s dvěma trapézovými vykýři na obou stranách střechy. Použitá krytina Bramac pálená taška Rubín 9, pod taškou mezi kontralatěmi odvětraný prostor, použita difuzní folie Bramac UNI 2S Resistant. Následuje menší půdas prostorem v hřebenu cca 1,7m. Mezi krov zatepleno minerální vatou 16cm. Krov rovné části půdy yavřen prkeným záklopem (půda je tedy pochozí) pod záklopem mezi trámi minerální vata 16cm a pod tramy na zaves z CD profilu položena 18cm minerální vata. Na tento závěs je nalepená parotěsná folie Jutafol N AL 170, použíte všechny spoje dle aplikačního manuálu (jutafol prof, jutafol TPK, Jutafol SP, tmel Mastic) Na tuto kontstrukci se podlepí a přes příme závěsy se osadí CD profily a na ně již uchytí sadrokartony.

Těd k otázkám: Vlivem neznalosti a naprostého pochybeni konstrukční firmy byla napoprvé aplikována parozabrana chybně a pez přelepu atd. A již během instalace minerální vaty došlo k zatopení (omítky a anhydritová podlaha byla dělána na podzim) celý dům byl enormně během chvilí vlhky. Okamžitě jsem instaloval dva průmyslové vysoušeče na 7dní nonstop. Ovšem skrze špatně instalovanou parozabranu se dostala voda i pod ni. Vatu jsme sundali tak kde byla vlhká, snižila se teplota.. Ovšem nějaka zbytková vlhkost v zaklopu z prken urcite zustala. I v horni casti pudy je vata na vnitrni strane pod difuzni folii na nekterych mistech mirne vlhka. A ted konecne k otazce, doschne zaklop a cela stavba pokud ji ted uzavreme dle spravneho aplikačního postupu? Strechar rika, jak se do strechy na jare opre slunicko, tak ze by to melo proschnout. Mam strach spise z toho aby do te doby nedoslo k nejakemu poskozeni. Uz ted se na spodni strane prkeneho zaklopu v jednom miste objevila mala znamka plisne..

A druha otazka je: Pri tomto druhu strechy jsou kritickým mistem boky vykyru, kde je Zatepleni z důvodu vysoke sikmosti provedeno Isover Unirol 14cm mezi krov a 18cm dále ve stejné skladbě jako předtím. Je toto zatepleni dostatecne.

Snad jsem popsal celou skladbu srozumitelně.

Diky za prispevky a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.